Categorieën
updates

DAG 7 – NEKACHEYA SCHOOL

Goeie avond iedereen

Deze ochtend zijn we vroeg vertrokken richting onze kleermakers om eens af te toetsen of alles naar plan verliep.  We waren enorm benieuwd om een glimp van de ateliers te kunnen opvangen.
Eerlijk… we waren beiden heel aangenaam verrast.
Met man en macht wordt gesneden en gestikt om alles klaar te krijgen uiterlijk tegen donderdag.
Waw! Mensen dit is ongelooflijk, bijna 2/3 van het vooropgestelde aantal (181 stuks) is reeds afgewerkt.  De kwaliteit en afwerking is top.  Misschien kan de levering reeds woensdag geregeld worden.  We houden jullie op de hoogte.

Daarna zijn we naar onze “kindjes” gereden.  Bij aankomst opnieuw heel veel enthousiaste gezichtjes.
Het is niet te omschrijven hoeveel liefde we van iedereen krijgen.  Strelen en aaien, massa’s keren…  grappig.

Sandra was te gast in Grade 4 bij teacher Gloria.  Ze werd overdonderd door de vele vragen van deze leerlingen.  Met grote verwondering luisteren ze aandachtig naar alle info over ons thuisland.
Als afsluiter van deze les werd hen gevraagd om elk een mooie Belgische vlag te kleuren.  Daarvoor gaan we opzoek naar … wasco’s.

Ikzelf moest de les ‘Science’ invullen bij teacher Yunis in Grade 2.
Vandaag was het onderwerp HIV en AIDS.  Een heel groot probleem onder de Afrikaanse bevolking.  Er werden me heel wat vragen gesteld.  Ook Ebola kwam ter sprake.  Ze weten wel van het bestaan ervan maar waar de eigenlijke oorsprong ligt is een groot vraagteken.  Infobladen hierover hangen her en der en er wordt de bevolking ingeprent dat handhygiëne heel belangrijk is.

Na deze sessies hebben we de keukenploeg versterkt om iedereen eten te geven.  Opnieuw kleine porties, onbegrijpelijk dat dit voldoende kan zijn.
Voor onszelf hebben we uitgemaakt dat we vanaf vandaag elke dag een kwartiertje uittrekken over de middag om wat voedsel (lees energie) te nuttigen anders is het een serieuze uitdaging om het tot de avond te overbruggen.  Hierbij foto van onze “lunchhoek”…

Na de opkuis van de klasjes hebben we ons samen gezet met Grace om de fundraising Braai van vrijdag te evalueren.
Na het oplijsten van de inkomsten en uitgaven konden we besluiten dat dit evenement als geslaagd kan beschouwd worden.  Grace was/is ons heel dankbaar voor het duwtje in de rug.
We kregen ook een uitvoerige uitleg over de werking en het financieel aspect van hoe ze haar school dag in dag uit runt.  Met hart en ziel bekommert ze zich over de vele kinderen,  een gevoelig mens met het hart op de juiste plaats.

Op onze terugweg nog eventjes haltgehouden op de locale markt.  We hebben een 150 tal potloden aangeschaft, 8 slijpers en 8 gommen.  Zo zijn we zeker dat vanaf morgen dankzij jullie elke leerkracht per klas voldoende materiaal ter beschikking heeft!

We kunnen niet vaak genoeg zeggen ‘Dankjewel’ aan iedereen.