Categorieën
updates

MONDAY MONDAY…

Vandaag worden we verwacht bij Linda Community School waar nog een nieuw klaslokaal geopend wordt. De bouw van het lokaal werd volledig gesponsord door een jonge vrijwilliger uit Utah(VS), die hier aangekomen is. We zijn heel fier dat we voor dit lokaal ook de nieuwe schoolbanken hebben aangekocht.

Dankzij jullie bijdragen hebben we momenteel 100 schoolbanken kunnen aankopen aan 50eur/stuk. We mogen terecht spreken van een succesvolle bijdrage!

De ceremonie neemt alweer een paar uur in beslag en onder een loden zon wordt er gedanst, gespeecht en gezongen.

Na de middag lopen we nog langs de fruitgaard en krijgen we een rondleiding van Charles. Hij vertelt ons dat er een 20-tal fruitbomen aangeplant zijn met een grote variatie die voor lekkere vruchten zal zorgen voor de kinderen.

Er zijn momenteel : bananen, sinaasappels, guava, mango, mexican apple, brazilian nuts, popo, pommegranate, custard apple.

Vanaf morgen kunnen de werken starten voor de aanplanting van mooie schaduwbomen, een grote haag en diverse andere bomen om het terrein aangenaam groen te maken. Als de werken goed vooruitgaan, plannen we een ‘opening’ van de fruitgaard. Hiervoor zullen we een mooi bord laten maken. We gaan op zoek in een houtzagerij om een mooi stuk hout uit te kiezen dat kan beschilderd worden….

Na onze werkdag lopen we eens langs de Munali craft market en kunnen we als echte toeristen de kleine kraampjes eens bekijken!

Na aankomst in de guesthouse maken we onze planning voor de komende dagen en die ziet er behoorlijk gevuld uit.

Deze avond vroeg in bed en morgen vroeg uit de veren!! Let’s do it xxx