Categorieën
updates

EEN NIEUWE DAG IN THE NEKACHEYA SCHOOL!

Goeie morgen, goeie morgen,
Vandaag met onze chauffeur opnieuw richting onze vertrouwde plek, de Nekacheya school !
Ons programma start met het bijstaan van de leerkrachten….we kiezen elk ons klasje.

Annelies start meteen met het verbeterwerk, de huistaken worden nagekeken en door de kids gecorrigeerd. Wat meteen opvalt….er is nog werk aan de winkel!
Aansluitend  vertelt Annelies waar wij wel vandaan komen, de kinderen luisterden aandachtig en vol verbazing naar ons verhaal. Tijdens de vragenronde werden de meest uiteenlopende vragen afgevuurd : wat is sneeuw? regent het bij jullie? is er natuur? ….willen jullie hier blijven aub?????

In de klas waar ik aan de slag ging, werd ik onmiddellijk geconfronteerd met de grote noden : er werd een tekensessie ingelast en er waren géén potloden…dan maar materiaal gaan sprokkelen in de andere klassen en gelukkig hebben we 10 potloden gevonden.

Dit zijn situaties waarbij je jezelf heel ongemakkelijk voelt.
Maar de taak roept! Eventjes stilstaan en weer door gaan.

Het werd bijna lunchtijd en alweer staan we versteld van de inzet, werkkracht en enthousiasme van het keukenteam!  Elke dag opnieuw met beperkte (geen) middelen.
Tijdens het klaarmaken van de schoteltjes worden de porties sterk gerantsoeneerd, iedereen krijgt een klein stukje kip….hopelijk hebben ze geen reuzehonger.

In de namiddag gaan we door om het feest (bbq) van morgen voor te bereiden. Samen met één van de ouders rijden we richting supermarkt. Het boodschappenlijstje en strak budget werden door ons in de gaten gehouden. Alles werd zorgvuldig ingeladen en wordt door ons geschonken aan de school.
Alle extra centjes die we morgen voor de bbq ontvangen, zijn voor de verdere uitbouw van de Nekacheya school.
Nu opnieuw naar de school om de vergadering en laatste details voor het feest te bespreken.

Wat was dit weer een drukke dag, maar vooral..

spannend, leuk, enthousiast, emotioneel, beklijvend, verder geen woorden om dit te beschrijven !

Nog enkele leuke beelden zeggen meer dan woorden.