Categorieën
updates

FRUITGARDEN OPENING

Vrijdag, eind van onze tweede week, deadlines gehaald???

Deze ochtend alweer vroeg wakker want er staat veel te gebeuren! Vandaag kunnen we een paar belangrijke stappen zetten. Vandaag zullen we het resultaat zien van onze inspanningen tijdens onze Zambia-reis. Na het ontbijt rijden we langs het atelier van de ‘local artist’. Een paar dagen geleden hebben we een mooi stuk hout op de kop getikt en ons plan krijgt vorm. Onze designer op het thuisfront, Elke, heeft een mooi logo/ontwerp gemaakt. De officiële opening van de Fruitgarden én aanplanting van de omgeving rond Linda school wordt ons hoogtepunt. Charles, de tuinman, heeft samen met zijn 2 helpers mooi werk geleverd. Er werden een paar honderd planten, fruitbomen en schaduwbomen geplant, de hagen rondom werden goed ingesnoeid en het overwoekerd perceel werd opgekuist.

We zijn megafier op ons Food & Shelter-project ! Dankzij de belangrijke steun van een sponsor op het thuisfront (Krinkels Belgium) kunnen we dit verwezenlijken. De oogst uit de Fruitgarden bieden onze kinderen diverse soorten fruit oa. bananen, sinaasappels, papaya, brazilian nuts, granaatappel, mango, limoen, mexican appel. De schaduwbomen fleuren de grote kale ruimte rond de school op en bieden extra schaduw tijdens de heetste dagen. Ons project wordt ook ingeschakeld in het educatief luik op school. De kinderen leren over de bomen, vruchten, planten, het milieu,….

De pickup-truck komt aangereden op school en ons houten bord, dat mooi beschilderd werd, wordt onmiddellijk op zijn plaats gezet. Iedereen is nieuwsgierig en enthousiast!!

Voor de middag proberen we ‘live’ contact te maken met het thuisfront. De officiële opening van de Fruitgarden vindt plaats en de connectie met het thuisfront geeft ons extra ‘vibes’…. zo ver van elkaar verwijderd maar op dit moment heel dichtbij 🙂

Food & Shelter brengt de school alweer stappen vooruit. Onze tuinman(nen) zullen de bomen en planten de komende 12 maanden blijven verzorgen en onderhouden. We kijken alvast benieuwd uit naar de toekomst….. De opening wordt afgerond met een rondleiding om het resultaat te bewonderen én een uitgebreide fotoshoot hoort daar ook bij! Wat een mooi moment om onze actieve tijd hier af te sluiten.

Onze tijd in Zambia was uiteraard té kort maar we hebben de 2 weken optimaal benut, stenen verlegd voor al deze lieve mensen. We zijn vooral dankbaar voor de het enthousiasme van het thuisfront, voor de kansen die we krijgen, voor de permanente steun van onze sponsors thuis!

Een kleine update van de laatste 2 weken kan nu niet ontbreken :

meer dan 100 schoolbanken, 42 kleurrijke gordijnen, meer dan 250 bomen, (schaduwbomen, fruitbomen, planten en hagen) meer dan 100 bh’s, 40 mooie herenhemden voor onze leraars, een grote lading medisch materiaal, 2 koffers vol nieuwe baby & newborn-kleertjes, nieuwe ballen voor volley en voetbal, outfits voor de Linda-voetbalploeg en nog veel meer…………;