Categorieën
updates

NEKACHEYA TODAY

Een zeer korte nacht achter de rug. Overdag zijn we superdruk bezig maar ook ’s nachts blijven we doorgaan. De indrukken van de dag laten ons niet los en we maken reeds plannen voor wat de komende dagen nog staat te gebeuren. Het worden onze laatste superspannende dagen hier in Livingstone. Anoek heeft zich volledig laten gaan in de speelgoedwinkel…. De kleine rakkers hebben haar hart gestolen en ze heeft een mooie selectie puzzels, blokken, schoolgerief aangekocht. Vandaag gaan we langs bij Nekacheya. Deze voormiddag hebben we afspraak op de (oude) site in Dambwa; hier wordt Grade 1-3 gehuisvest. Het keukentje staat hier ook nog recht en de crew maakt hier nog steeds elke dag warme maaltijd voor de kids. Bij aankomst is het hier een warm weerzien! Even binnenpiepen in de keuken én onze infrastructuur anno 2019 heeft het overleefd….. chapeau! Elke dag komen ook nog nieuwe leerlingen die hier een plaatsje

Anoek kan nu de kleine klasjes bezoeken en we worden verwelkomd met liedjes én dansjes…. schudden met de billetjes 🙂

Vele blije gezichten met de mooie donaties!

Na lunchtijd verhuizen we naar de nieuwe Nekacheya-site. Hier werd de afgelopen jaren een mooie nieuwe school en sanitaire blok gebouwd. Ons logo prijkt hier op de pas geverfde muren. De klaslokalen zijn ruim en licht maar er zijn nog geen gordijnen die het felle zonlicht tegenhouden.

In de namiddag gaan we aan de slag. We hebben de op maat gestikte gordijntjes mee en ze worden één voor één opgehangen. Onze 82 meter stoffen in heldere mooie kleuren maken het geheel compleet. Een prachtig werk van onze naaisters die in 3 dagen tijd deze klus hebben geklaard. In een recordtempo zijn de lokalen aangekleed en hebben we 41 gordijnen opgehangen. Het resultaat mag er zijn !