Categorie├źn
updates

GOOD MORNING … xx

Een regenachtige ochtend in Livingstone, tijd voor een eenvoudig ontbijtje en tijd om onze indrukken neer te pennen. Door de veelvuldige power-cuts is het heel moeilijk om verbinding te maken met het thuisfront! Momenteel is het heel lastig om ons blog bij te werken, foto’s up te loaden, maar we blijven hopen op beterschap….

Dinsdagochtend reden we naar de ‘oude’ Nekacheya-campus en konden we de leerkrachten en keukenpersoneel ontmoeten. Anoek krijgt dag na dag een overdosis aan indrukken, we zitten hier echt in een ‘andere wereld’. Na ons bezoekje aan Nekacheya vullen we het busje met de warme maaltijd voor New Nekacheya. Vandaag hebben we bonen, kool en Nshima (griesmeel dat de maag goed vult!). We helpen bij de voedselbedeling.

Om 14u. gaat de bel en zijn de hemelsluizen eventjes op slot. Het is tijd om de lokale markt op te zoeken Dambwa Central Market. We gaan op zoek naar stoffen om de 21 ramen van New Nekacheya te voorzien van gordijntjes. Heel snel hebben we de mooiste stoffen gevonden en onze onderhandelingsskills slaan aan. Een mooie deal, 84 meter stof en een tevreden verkoper!