Categorieën
updates

FOOD & SHELTER

Donderdag 26 januari

Een fijne donderdagmorgen, stevige regenbuien en wat gedonder! Het hemelwater is hier heel erg welkom, wij zijn wat minder enthousiast maar dat houdt ons niet tegen.

Onderweg een regenponcho gekocht en klaar voor de volgende uitdagingen. Juf Jennifer neemt ons mee op sleeptouw. We nemen een taxi en verlaten de asfaltweg, een stevige rit op hobbelige wegen brengt ons bij het lokale ‘tuincenter’.

Charles is onze gids en eigenaar. Wat we hier in dit verscholen stukje platteland aantreffen is bijzonder interessant. Hier vinden we allerhande verschillende soorten fruitbomen in alle formaten, geuren en kleuren. Alles perfect netjes geordend en met veel liefde gekweekt.

Hier kunnen we alle nodige bomen en planten bestellen. We plannen een mooie aanplanting rondom Linda Community School. Dankzij een aanzienlijke bijdrage van een belangrijke sponsor worden een groot aantal fruitbomen aangeplant. Een variëteit van snelgroeiende bomen zullen voldoende schaduw geven op de ‘binnenplaats’ en mooie hagen fungeren als omheining voor extra privacy en veiligheid.

Ons project wordt gedoopt ‘Food & Shelter’

Na de rondleiding door Charles rijden we terug naar school. Samen met Charles kunnen we nu terplaatse onze ideeën wat vorm geven. Er is een perceel van ongeveer 40m op 7m beschikbaar om fruitbomen aan te planten. Morgenvroeg om 7u geven we het startschot van de werken. Allereerst wordt het hoge gras volledig gemaaid, met een scherpe manchete.

De mooie fruitboomgaard wordt aangeplant met : sinaasappels, mango’s, banana’s, guava, mexican apple, sauerfruit, lemon, custard apple,… We zijn al megaaaabenieuwd naar het resultaat.