Categorieën
updates

LINDA COMMUNITY SCHOOL

Vrijdag 27 januari

Een goede morgen, deze vrijdagmorgen. Een verslagje van de dag :

Onze taxi wordt volgeladen met sportoutfits, een grote koffer vol mooie truitjes, voetbalbroekjes, voetballen, keeperuitrusting,….

Een enthousiaste supporter heeft een mooie inzameling georganiseerd en onze valiezen gevuld richting Zambia. Een grote, warme dankjewel aan Pieter (en aan alle ouders die de mooie spullen hebben meegestuurd naar Zambia).

Toen we aankwamen op school werden we onmiddellijk gevolgd door een massa enthousiaste kinderen. Er is een nieuwe voetbalploeg geboren! Meteen hebben we een ‘officiële’ groepsfoto gemaakt en zien we alleen maar blije gezichten. We kunnen niet beschrijven hoe belangrijk dit voor de leerlingen is. We hebben een ‘fun’- gedeelte toegevoegd aan ons evenement : de beste sporter uit de klassen mochten een extra outfit ontvangen……

Er worden nog allerhande uniformpjes verdeeld die scholen uit de UK gedoneerd hebben. De meeste van deze kinderen hebben (bijna) geen kleren noch schoenen.

Na de middag volgt nog een snelle update bij de ‘tuinman’. Het perceel voor de fruitbomen is volledig opgeruimd en gemaaid (met de manchete en op blote voeten) en de fruitbomen worden reeds geplant. Het gaat hier bijzonder goed vooruit!!

We maken ons nu klaar voor de volgende missie. Anoek heeft een bijzonder grote voorraad medisch materiaal meegebracht en we kunnen het vandaag een goede bestemming geven. De directrice rijdt met ons mee naar Livingstone Hospital, waar haar zoon opgenomen is na een hersentrauma.

Het blijkt een trauma te zijn voor iedereen hier : de resultaten van zijn bloedanalyse zijn zoek, de resultaten van de 2e analyse zijn na 4 dagen nog steeds ‘onderweg’….. de omstandigheden, de zorg zijn hier schrijnend!! We vragen een onderhoud met de grote baas van het ziekenhuis en krijgen ons moment in zijn aangenaam gekoelde kantoor….

Vervolgens kan Anoek haar materiaal verdelen naar verschillende afdelingen en eindigen we met een bezoek aan de materniteit.

De pasgeborenen én de mama’s liggen met zijn zessen samen op een kamer, in 1 bed met de baby. De meeste baby’s hebben geen kleertjes en worden in een dik deken gewikkeld. Anoek gaat langs bij de kersverse mama’s en kan hen allen mooie babypakjes schenken. De papa’s krijgen nooit toegang tot de materniteit, dat is verboden terrein.

Na ons bezoek is het heel stil in de auto en voor de rest van de avond is het terugblikken op een bewogen dag.

Aan al onze volgertjes, we proberen zo goed mogelijk ons blog aan te vullen en dankzij de it-ondersteuning thuis wordt alles gepost.

Het mooie beeldmateriaal wordt nog toegevoegd als we op Belgische bodem zijn,om ons verslagje compleet te maken. Fijn weekend iedereen, Dikke kus xxx