Categorieën
updates

SCHOOLBANKEN, GORDIJNEN EN …BRA-DAY (WOMEN ONLY) 😊

We zijn al vroeg uit de veren, meestal zijn we heel vroeg wakker en ‘excited’ voor alweer een spannende dag.

Reeds vroeg aangekomen op school en er komt een levering nieuwe schoolbanken aan. De 12 klassen worden beetje per beetje helemaal afgewerkt met meubilair. Straks komen de dames van het naai-atelier langs met de afgewerkte gordijnen voor Nekacheya. We hebben 82 meter stoffen gekocht op de locale markt en in 3 dagen tijd werden de gordijnen klaar gestikt. Heel benieuwd naar het resultaat.

Vandaag staat een uniek evement gepland! Voor onze afreis werd een inzameling van bh’s georganiseerd. Tijdens onze vorige Zambia-trips merkten we dat heel veel jonge meisjes en vrouwen van alle leeftijden geen middelen hebben om een bh te kopen. In een klein klasje kunnen we onze oogst uitstallen, per maat, per kleur…… Het is een kleurrijk palet van meer dan 100 stuks.  Telkens komen een 5-tal lln bij ons in het klasje langs. De gordijntjes en de deur gaan dicht en ze kunnen een mooi exemplaar kiezen, passen, veel giechelen!! Het zijn grappige momenten en ze zijn mega fier en blij. Intussen heeft zich voor de klas een grote groep verzameld met geïnteresseerden want dit nieuws gaat als een lopend vuur rond op school….

We houden hier leuke herinneringen aan over en onze dank gaat vooral uit naar de sponsors op het thuisfront die ons overlaadden met de spullen in alle maten en gewichten 😊

Nu we op school aanwezig zijn, checken we de vooruitgang van de aanplanting met Charles onze tuinman. De werken gaan goed vooruit : de oude verwilderde hagen worden strak gesnoeid en er worden nieuwe haagjes aangeplant om de inrit wat op te frissen. We zijn heel tevreden en hopen aan het eind van de week het resultaat te zien.

Het is vandaag bloedheet en we proberen tussendoor tijd te maken om een hapje te eten. Er staat nog zoveel werk op de planning maar we zijn ervan overtuigd dat we dag na dag hierin zullen slagen.

Op dinsdagnamiddag blijven we op school voor de ‘Homework Club’. Dit is een initiatief waar vrijwilligers langskomen van 16-18u en helpen kinderen één op één met rekenoefeningen en/of Engels. We kinderen zijn blij en fier om naar de Homework Club te komen. Deze namiddag zijn er een 70-tal (!!) aanwezig. Ze hebben niet veel plaats nodig en zitten soms met 4 of 5 op één bankje. Allemaal blije gezichtjes…

Sonskyn Zambia